Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
Vedoucí stravovacího úseku a nutriční terapeutka se svými kolegyněmi připravily do infostánku u nemocničního bufetu dle racionální receptury tři pokrmy vhodné k snídani, svačině či k lehké večeři. Co tedy mohli příchozí ochutnat?
Připraveny pro ně byly nejen porce cottage pomazánky s tuňákem a pomazánka z červené řepy, ale také teplé hlavní jídlo v podobě kuřete s kuskusem a meruňkami. Zájemci obdrželi také receptury s návodem na přípravu pokrmu včetně rozpočtu a gramáže surovin a rady pro tzv. "zdravou třináctku.“
- Stravovací provoz připravuje denně zhruba 500 obědů pro zaměstnance i pacienty. Ještě letos čeká gastroprovoz modernizace za 16,4 mil. Kč s cílem co největší energetické úspory provozu.
- Nutriční terapeutky i kuchařky se také pravidelně školí, aby se orientovaly v nových trendech, postupech a surovinách pro přípravu racionálních a energeticky a výživově vyvážených pokrmech.
- V posledních dvou letech se tak zavedením FIT stravy například omezilo solení pokrmů, vynechaly nezdravé tuky a tuky se celkově omezily. Naše kuchyně nepoužívá dochucovadla ani polotovary, a to jak v pokrmech pacientů, tak i zaměstnanců.
Děkujeme všem, kteří dnes za námi do našeho stánku zavítali a těšíme se s další "porcí" zdravé inspirace na viděnou zase za rok.
Více informací k Světovému dni výživy zde: https://szu.cz/aktuality/svetovy-den-vyzivy-pripomina-pravo-na-kvalitni-jidlo-pro-vsechny-bez-rozdilu/